Bivši ruski premijer Stepašin posetio Prvu međunarodnu rusku školu u Beogradu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ruski premijer Stepašin posetio Prvu međunarodnu rusku školu u Beogradu (FOTO)

Prilikom posete biblioteci, Stepašin je donirao preko stotinu luksuznih književnih dela koje će učenici škole moći da koriste u svom obrazovnom procesu.

Nekadašnji premijer Rusije, a danas ugledni javni delatnik, Sergej Vadimovič Stepašin, posetio je danas Prvu međunarodnu rusku školu „Valentina Tereškova“ u Beogradu, koju su pojedini ruski mediji nazvali – školom budućih srpskih kosmonauta.

Jedinstvena obrazovna ustanova koja sprovodi ruski obrazovni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << program van Rusije postoji u Beogradu već tri godine, a prijateljstvo osnivača škole i Sergeja Stepašina vezuje se za same početke, odnosno za samo osnivanje škole.

- Zaista je zadovoljstvo ugostiti ovako visokog gosta iz Rusije. Ovaj put je još svečanije i lepše, jer nam je u gostima, ne samo značajna ličnost, već i prijatelj. Verujem da će ovaj susret napraviti iskorak u saradnji Rusije i Srbije na polju obrazovanja, kao i da će naša škola dobiti nove prilike za razvoj - izjavio je generalni menadžer škole, Boško Kozarski, naglašavajući da je škola do sada najznačajniju podršku dobijala od Ruskog Doma u Beogradu, Nadežde Kušenkove, Anatolija Lisicina i upravo Sergeja Vadimoviča dodajući:

- Za nas je današnji dan svojevrsni praznik, jer su reči koje smo danas čuli od Stepašina upravo vetar u leđa našoj školi.

Osnivač škole, Saša Borojević, je istakao da je sveukupna saradnja Srbije i Rusije na uzlaznoj putanji, što se svakako reflektuje i na polju obrazovanja, ističući da je upravo Stepašin prepoznao važnost projekta ruske škole na samom početku, time pribirući zasluge za sve dosadašnje, ali i buduće uspehe škole "Valentina Tereškova".

Obraćajući se kolektivu škole, Sergej Vadimovič Stepašin je naglasio da će naći način da učenici ove škole dogodine posete Moskvu ili Sankt-Peterburg, kao i da će i danje biti ne samo prijatelj ove ustanve, već i saradnik koji će na svaki način i dalje pomagati razvoj ove jednistvene obrazovne ustanove.

Direktorka škole, Elena Elnatanova, je ponosno istakla dosadašnje rezulatet škole naglašavajući veliki doprinost Sergeja Vadimoviča u dosadašnjem razvoju škole, uz spremnost da se odazovemo pozivu i posetimo Moskvu ili Sankt-Peterburg iduće godine.

Prva međunarodna ruska škola „Valentina Tereškova“ već treću godinu realizuje ruski osnovno-školski program koji pohađaju kako ruska deca, tako i deca iz srpskih porodica koje su odabrali da svoju decu školuju po tradicionačnom programu „Škola Rusije“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.