Bivši predsednik Komisije za hartije od vrednosti putuje o trošku države

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši predsednik Komisije za hartije od vrednosti putuje o trošku države

Bivši predsednik Komisije za hartije od vrednosti Zoran Ćirović, poznat kao svetski putnik o trošku države i dalje putuje, zastupajući tu instituciju, iako od jula nije na njenom čelu.

Uprkos tome što je njegovu ostavku usvojio skupštinski Odbor za finansije, Ćirović se ovih dana baškario u Miločeru na ekonomskom forumu. Kako piše Blic, on se u Crnoj Gori predstavljao kao predsednik Komisije. Troškove puta, smeštaja i ishrane snosila je Komisija. "Još nije izabrano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << novo rukovodstvo, ali to ne znači da Ćirović može da putuje i obavlja funkciju kao da je i dalje predsednik. Postoje ljudi koji bi mogli da zastupaju ovo telo. On je samo tehničko lice dok se ne izabere novo rukovodstvo", kaže izvor Blica.

Ćirović planira još jedan put krajem meseca. Naime, pošto je Komisija članica Međunarodne organizacije regulatora tržišta, redovna konferencija biće organizovana u Krakovu. I, naravno, Ćirović je najavio svoj dolazak.

Veroljub Arsić, predsednik skupštinskog Odbora za finansije, kaže da je Ćirovićevo ponašanje neodgovorno. "Mislio sam da smo stavili tačku na njegova putovanja. Ćirović je u ozbiljnom problemu zbog ovakvog ponašanja, jer niko neće hteti da ga zaposli zbog toga", objašnjava Arsić.

Ćirović je potrošio više od sedam miliona dinara za putovanja. U Pariz je odlazio četiri puta godišnje, a posetio je i Ameriku, Kinu, Indiju, Mauricijus, Dominikansku republiku... Van zemlje provodio je i po 80 dana godišnje, zbog čega su članovi skupštinskog Odbora za finansije tražili njegovu ostavku.

Ćirović nije bio dostupan novinarima za komentar na ovaj tekst.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.