Bivši ministar finansija Lazar Krstić u Savetu Ekonomskog fakulteta

Izvor: RTS, 24.Okt.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ministar finansija Lazar Krstić u Savetu Ekonomskog fakulteta

Ekonomski fakultet u Beogradu osnovao je "Savet poslodavaca", koji će fakultetu, između ostalog, pružati informacije o savremenim trendovima i potrebama na tržištu rada. Među devet članova Saveta je i bivši ministar finansija u Vladi Srbije Lazar Krstić.
Lazar Krstić, koji je bio na čelu Ministarstva finansija od 2013. do 2014. godine, trenutno radi u konsultantskom preduzeću "McKinsey >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << & Compani Global Management Consulting", navodi se na sajtu Ekonomskog fakulteta.

Članovi Saveta dolaze iz različitih oblasti ekonomije i poslovnog upravljanja, a na listi su, pored Krstića, i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, potpredsednica Međunarodne finansijske korporacije (grupa Svetska banka) zadužena za Aziju Nena Stojiljković, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović.
Takođe, članovi Saveta su i generalni direktor IT preduzeća "Nordeus" Branko Milutinović, kao i partner u preduzeću za reviziju i konsalting KPMG Igor Lončarević, zatim izvršni direktor za strategiju i transformaciju u preduzeću "Nelt" Nikola Ćorsović, direktor marketinga i digitalnih komunikacija u Unikredit banke Bojan Stević i generalni direktor preduzeća "Mona Hotel Management" Ivan Vitorović.
Cilj ovog Saveta je, kako se navodi, i da pomogne unapređenju nastavnih i vannastavnih sadržaja fakulteta, a kako bi se uskladile kompetencije diplomaca ovog fakulteta sa potrebama modernog tržišta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.