Bivši ministar 27. februara pred Specijalnim sudom

Izvor: Press, 22.Feb.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ministar 27. februara pred Specijalnim sudom

Pripremno ročište u procesu protiv bivšeg ministra Slobodana Milosavljevića i još sedmoro njegovih saradnika, povodom optužbi da su zloupotrebama pribavili veliku protivpravnu imovinsku korist preduzeću "Maxim&Co", zakazano je za sledeću sredu 27. februar, pred Specijalnim sudom u Beogradu.
Foto:Blic
Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se utvrđivati koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dokazi biti izvođeni tokom suđenja, a okrivljeni će se kratko izjasniti o krivici.
Nakon ovog ročišta sud će zakazati početak suđenja koje će biti javno, a optuženi će moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Optužnica, pored bivšeg ministra obuhvata i njegovog tadašnjeg pomoćnika Dušana Protića, tereti vlasnika preduzeća "Maksim&Co" Zorana Šćepanovića, nekadašnjeg direktora regionalnog centra Poreske uprave u Novom Sadu Zorana Radomana, nekadašnjeg načelnika i savetnicu u Odeljenju za poresko-pravne poslove u Novom Sadu Jovana Keravicu i Mirjanu Spasić, kao i veštake poljoprivredne struke Iliju Radosavljevića (63) i Muslina Gorkog.
Tužilaštvo za organizovani kriminal nije do sada saopšštavalo navode optužžnice.
Nakon hapššenja osumnjičenih u decembru 2015. godine, saopššteno je da se oni sumnjiče da su izvrššili krivična dela zloupotrebe službenog položžaja i zloupotrebe položžaja odgovornog lica.
Tada je navedeno da se okrivljeni sumnjiče da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine izvrššili nezakonitu zamenu poljoprivrednog zemljišta u svojini privrednog drušštva "Maxim&Co" i držžavnog zemljiššta u građevinskom reonu Novog Sada čiji je korisnik bila opššta zemljoradnička zadruga Novi Sad.
Tom prilikom su preduzeću "Maxim&Co" pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od milijardu dinara, s obzirom da je vrednost zemljiššta u državnoj svojini bila viššestruko veća od vrednosti poljoprivrednog zemljiššta koji je držžava dobila u razmeni, saopššteno je tada iz tužžilašštva.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.