Bivši izraelski špijun Džonatan Polard može da napusti SAD

Izvor: Beta, 21.Nov.2020, 00:30

Bivši izraelski špijun Džonatan Polard može da napusti SAD

Bivši špijun američki Jevrejin Džonatan Polard završio je danas izdržavanje kazne i sada je slobodan da napusti SAD, saopštilo je američko ministarstvo pravde.Bivši obaveštajni analitičar u američkoj mornarici, koji je uhapšen 1985. zbog špijuniranja u korist Izraela proveo je 30 godina u zatvoru i pet godina na uslovnoj slobodi.On je redovno izražavao želju da ide da živi u Izraelu gde ga deo stanovništva smatra nacionalnim herojem.Džonatan Polard je osudjen na doživotni zatvor 1987. u SAD zbog špijuniranja za Izrael. Uhapšen je kada je neuspešno pokušao da dobije azil u izraelskoj ambasadi u Vašingtonu.Od tada njegov slučaj je podsticao polemike i izazivao podeljena mišljenja, a njegove pristalice su navodile da je kazna prestroga, s obzirom da je špijunirao za zemlju koja je američki saveznik.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši izraelski špijun dobio dozvolu da napusti SAD

Izvor: B92, 21.Nov.2020

Bivši špijun američki Jevrejin Džonatan Polard završio je danas izdržavanje kazne i sada je slobodan da napusti SAD, saopštilo je američko ministarstvo pravde...Bivši obaveštajni analitičar u američkoj mornarici, koji je uhapšen 1985. zbog špijuniranja u korist Izraela proveo je 30 godina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.