Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši gradonačelnik Lipljana osuđen na tri godine zatvora

Osnovni sud u Prištini osudio je danas na tri godine zatvora bivšeg gradonačelnika Lipljana Šukrija Buju, jer je oštetio opštinu Lipljan davanem u zakup zgrade laboratorije po ceni od jednog evra mesečno.

Buja, koji je funkciju gradonačelnika obavljao u dva mandata kao kadar Demokratske partije Kosova, zajedno sa devet drugih osoba odgovarao je za krivično delo zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja tokom 2008. godine.

Ovaj je slučaj bio je jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << značajnih za proces liberalizacije viza za građane Kosova.

Prema optužnici, Buja je kao gradonačelnik oštetio opštinu Lipljan 21. marta 2008. godine, kada je potpisao memorandum sa privatnom kompanijom "NEW Co Feronikel Complex LL.C." za davanje u zakup na deset godina zgrade laboratorije u Lipljanu po mesečnoj ceni od jednog evra.

Posle izricanja presude Buja je medijima izjavio da su slučaj orkestrirali ljudi iz politike, ali nije nikoga konkretno naveo imenom i prezimenom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.