Bio je POZNATI GLUMAC, zamonašio se u Dečanima - sada vodi LITIJU PROTIV Milovog zakona! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2020, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bio je POZNATI GLUMAC, zamonašio se u Dečanima - sada vodi LITIJU PROTIV Milovog zakona! (VIDEO)

Rastko se zamonašio 1996. u manastiru Dečani.

Ahimandrit Ilarion, Iguman manastira Draganac sa Kosova i zamenik episkopa raško-prizrenskog Teodosija, sinoć je predvodio litiju u Podgorici u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Arhimandrit Ilarion je okupljenima ispred Hrama poručio je o da se protiv besmisla bore molitvom i praštanjem.

- Ove litije su već pobedile - kazao je Ilarion.

Vladika Mileševske eparhije Atanasije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << služio je večeras moleban u crkvi Svete Petke u Pljevljima.

Istakao je da je Zakon o slobodi veroispovesti zakon protiv Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i nije samo pokušaj da se oduzmu materijalna i ovozemaljska dobra „naše svete Crkve, trudom i mukom sticana vekovima, već i namera i pokušaj da se oduzme ime naše crkve, sruši njen poredak i u krajnjem uništi njen pravoslavni duh“.

Arhimandrit Ilarion rođen je kao Rastko Lupulović 1974. godine u Beogradu.

Završio je Fakultet dramskih umetnika i bio jedan od vodećih glumaca svoje generacije.

Ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman", seriji "Otvorena vrata", dok ga obožavaoci pozorišta pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru "Zoran Radmilović" koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Rastko se zamonašio 1996. u manastiru Dečani i tada je dobio ime Ilarion. Za igumana manastira Draganac postavljen je 2013. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.