Bilt: U Severnoj Makedoniji slede dugi pregovori o novoj koaliciji

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 12:18

Bilt: U Severnoj Makedoniji slede dugi pregovori o novoj koaliciji

Bivši švedski premijer i kopredsedavajući SE za spoljnu politiku Karl Bilt smatra da će u S. Makedoniji uslediti dugotrajni pregovori o formiranju nove vlade.

Ali, kako je napisao na Tviteru, najverovatnije će novu vladinu koaliciju formirati stranke aktuelne vlasti.

"Pretpostavljam da će uslediti dugotrajni pregovori o formiranju koalicije, ali najverovatnije ćemo u Severnoj Makedoniji videti verziju aktuelne vlade tokom sledećih nekoliko godina, kao rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbornih rezultata", napisao je Bilt na Tviteru.

Prema poslednjim podacima Državne izborne komisije u Severnoj Makedoniji, vladajući Socijaldemokratski savez Makedonije osvojio je 46 mandata, dok je opozicioni VMRO-DPMNE 44 mandata.

U albanskom bloku vladajuća DUI je osvojila 15 mandata, opoziciona Alijansa za Albance 12 mandata, dok je Demokratska partija Albanaca osvojila jedan mandat.

Novoformirana makedonska stranka Levica predvođena univerzitetskim profesorom prava Dimitarom Apasievim osvojila je dva mandata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.