Izvor: Press, 12.Jun.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilo im je sjajno, a onda su im svi okrenuli leđa

Avio-kompanija Katar Ervejz zabeležila je rast neto dobiti za skoro 22 odsto u poslednjoj finansijskoj godini završenoj u martu 2017, saopšio je avio-prevoznik.
foto:b92.net
Rezultati se odnose na preiod od 1. aprila 2016. do 31. marta 2017, znatno pre nego što su Saudijska Arabija i neke njene saveznice prekinule odnose sa Katarom i vazdušnu liniju sa Dohom pre nedelju dana, izveštava agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Frans pres.
"Naši godišnji rezultati još jednom odražavaju uspešnost naše strategije širenja i rasta", izjavio je glavni izvršni direktor Katar Ervejza, Akbar Al-Baker. 

Neto dobit je porasla na 540 miliona dolara (482 miliona evra), što je za 21,7 odsto više nego godinu dana ranije. Prihodi su povećani za 10 procenata na 10,6 milijardi dolara. 

Uprkos dobrim rezultatima, sadašnji period je vrlo neizvestan za prevoznika iz Dohe, ocenjuje Frans pres. 

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i drugi optužuju Katara da podržava ekstremističke grupe, zbog čega su uveli kaznene mere prema Dohi koje uključuju i zabranu preleta njihovog vazdušnog prostora kompaniji Katar Ervejz, a Saudijska Arabija je čak povukla licencu za rad ovom avio-prevozniku iz te kraljevine.

Ova vazduhoplovna kompanija takođe nastoji da se izbori sa posledicama zabrane unošenja elektronskih uređaja većih od mobilnih telefona u putničke kabine na letovima sa Bliskog istoka, koju su u martu ove godine uvele Sjedinjene Države, podseća francuska agencija.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.