Bili Ajliš izvodi novu Džejms Bond numeru

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bili Ajliš izvodi novu Džejms Bond numeru

Pop zvezda je snimila naslovnu numeru za novi film o Džejmsu Bondu.

Pop zvezda Bili Ajliš snimila je naslovnu numeru za novi film o Džejmsu Bondu "Nema vremena za umiranje".

Američka pevačica, koja je prošlog meseca napunila 18 godina, najmlađa je muzičarka u istoriji koja je napisala i snimila pesmu za ovu filmsku franšizu.

"Ludo je biti deo ovoga u svakom smislu", izjavila je pevačica koja je angažman nazvala "velikom čašću".

"Džejms >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bond je najkul filmska franšiza ikada. Još uvek sam u šoku."

Poslednje dve Bond numere, Adelina Skyfall i Sem Smitova Writing's On The Wall iz filma Spektra, osvojile su Oskara.

https://twitter.com/007/status/1217114730831237121

Ajliš je pesmu komponovala zajedno sa bratom Fineasom O'Konelom, s kojim je i uradila debi album When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, nominovan za Gremi nagradu.

"Pisanje pesme za Bonda je nešto o čemu smo čitavog života maštali", rekao je O'Konel.

"Ne postoji bolje ukrštanje filma i muzike od onih poput Goldfinger i Live And Let Die. Srećni smo što imamo malu ulogu u tako legendarnoj franšizi. Živeo 007."

Bond numera obično se objavi mesec dana pre premijere filma - Nema vremena za umiranje će se naćiu bioskopima 3. aprila.

Producenti Džejmsa Bonda Majkl G. Vilson i Barbara Brokoli su pesmu Bili Ajliš opisali kao "neverovatno moćnu i živu", dodajući da je "vešto osmišljena da prati emocionalnu priču filma".

https://www.youtube.com/watch?v=BIhNsAtPbPI

"Postoje retki odabrani koji snime Bond numeru. Veliki sam fan Bili i Fineasa. Njihov kreativni integritet i talenat su neprikosnoveni i ne mogu da dočekam da publika čuje šta su snimili - sveža nova perspektiva sa vokalima koji odražavaju buduće generacije", izjavio je režiser Kari Jodži Fukunaga.

Nema vremena za umiranje je Krejgov poslednji film o Džejmsu Bondu - vidimo agenta u penziji koji uživa u mirnom životu na Jamajci. Nije neophodno reći da odmor ne traje dugo.

Nekoliko umetnica se našlo u izboru za naslovnu numeru, uključujući Dua Lipu i Bijonse - koja je podstakla glasine pozirajući sa čašom votke martinija (promućkan, ne promešan) na društvenim mrežama.

Ajliš je takođe nagovestila saradnju na Instagramu, objavivši nekoliko fotografija iz Bond filma u poslednja 24 sata. Fanovi su takođe primetili da je Fukunaga zapratio Bili - ona je tako postala tek 81. osoba koju reditelj prati na ovoj platformi.

https://twitter.com/Piaaguila28/status/1215591831595077632

https://twitter.com/FilmUpdates/status/1217042828678914048

Američka pevačica, poznata po gotik estetici i šaputavim vokalima, probila se prošle godine zahvaljujući pesmama Bad Guy i Bury A Friend.

Toliko je postala popularna da je u junu njen nastup pomeren na drugu po veličini binu na festivalu Glestonberi, nakon što je prvobitno bio zakazan na manjem Džon Pil stejdžu.

Ajliš se sada našla u društvu Pola Makartnija, Djuran Djuran i Madone, nakon što je snimila pesmu za Bonda.

Pre Ajliš, Šina Iston je bila najmlađa pevačica koja je snimila naslovnu numeru. Škotska pevačica je imala 22 godine kada je snimila pesmu za film Samo za tvoje oči 1981. godine.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bili Eliš izvodi novu Džejms Bond numeru

Izvor: Radio 021, 14.Jan.2020

Pop zvezda je snimila naslovnu numeru za novi film o Džejmsu Bondu...BBCBili Eliš je imala četiri godine kada je Denijel Krejg prvi put glumio Bonda u filmu Kazino Rojal..Pop zvezda Bili Eliš snimila je naslovnu numeru za novi film o Džejmsu Bondu „Nema vremena za umiranje"...Američka pevačica,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.