Evroparlamentarci pisali Dačiću radi koraka za međustranački dijalog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020, 14:47

Evroparlamentarci pisali Dačiću radi koraka za međustranački dijalog

Predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji Tanja Fajon izjavila je danas da su izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i ona poslali pismo predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću pozivajući na sastanak povodom daljih koraka za uspostavljanje međustranačkog dijaloga.

Fajon je za N1 rekla da Evropski parlament ostaje posvećen podršci parlamentu Srbije i da su spremni da našoj zemlji olakšaju razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << širokog međustranačkog dijaloga i izgradnji konsenzusa u narednom periodu.

"Kolega Bilčik i ja smo poslali pismo predsedniku Dačiću i nadamo se da ćemo se sastati s njim uskoro da bismo razmotrili dalje korake radi uspostavljanja međustranačkog dijaloga", rekla je Fajon.

Navela je da će brzina kojom će se odvijati međustranački dijalog biti zajednički određena, uzimajući u obzir potrebe društva Srbije i vanrednih uslova zbog pandemije.

Bilčik: Saradnja sa Srbijom kroz političke, a ne medijske kanale

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik kaže da očekuje saradnju sa partnerima u Srbiji koja će se odvijati "kroz uobičajene političke kanale, a ne preko medija".

Na pitanje Tanjuga o najavama u srpskim medijima da će Evropski parlament, uključujući i predsednika Davida Sasolija, šeficu delegacije za saradnju sa Srbijom Tanju Fajon i njega kao izvestioca za Srbiju, "poslati pisma novoizabranom predsedniku srpskog Parlamenta Ivici Dačiću" koja se odnose na buduću saradnju, Bilčik navodi da "ne želi da komentariše spekulacije".

"Čestitao sam Srbiji na novim čelnicima Narodne skupštine i na izboru nove Vlade. Posebno sam zadovoljan činjenicom da je premijerka Ana Brnabić naglasila proevropsku orjentaciju svog kabineta", poručio je Bilčik.

Ranije je list "Danas" naveo da Evropski parlament očekuje od Ivice Dačića da bude glavni predstavnik srpskih vlasti u pregovorima sa opozicionim stranaka u okviru Međustranačkog dijaloga u Srbiji koji se vodi uz posredstvo Evropskog parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.