Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bihać: Višegodišnje zatvorske kazne za bivše vojnike RS

Županijski sud u Bihaću osudio je u srijedu na visoke zatvorske kazne petoricu bivših pripadnika vojske i pričuvnog policijskog sastava policije Republike Srpske zbog likvidacije sedmnaest zarobljenih bošnjačkih civila iz bihaćkih naselja tijekom ratne 1992. godine, izvijestila je Federalna televizija. Sud je odredio kazne nakon što su optuženi priznali krivnju te se nagodili sa županijskim državnim odvjetništvom u Bihaću. Na po 12 godina zatvora osuđeni su Jovica i Zoran Tadić i Željko ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petorki ratnih zločinaca 56 i po godina

Izvor: Mondo, 01.Feb.2012

Petorica bivših pripadnika vojske i policije Republike Srpske priznali su da su u mestima Duljci i Orašac kod Bihaća ubili 25 civila Bošnjaka.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.