Biće vrlo brzo sahranjen

Izvor: B92, 16.Feb.2020, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Biće vrlo brzo sahranjen"

Palestinski premijer Mohamad Štajeh oštro je kritikovao predlog američkog predsednika Donalda Trampa o okončanju sukoba na Bliskom istoku.

On je ocenio da će taj plan "vrlo brzo biti sahranjen".

Obraćajući se na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, Štajeh je rekao da američki plan nije ništa više od memoranduma razumevanja između izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i Trampa.

On je kritikovao činjenicu da bi posle primene tog predloga buduća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << palestinska država bila podeljena i "bez suvereniteta", dok bi se Izraelu omogućilo da anektira velike delove Zapadne obale.

Štajeh je pozvao druge zemlje da odbace Trampov predlog i poručio da su Palestinci "otvoreni za ozbiljne pregovore", prenosi AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PALESTINSKI PREMIJER KRITIKOVAO TRAMPOV PREDLOG ZA BLISKI ISTOK: Taj plan će vrlo brzo biti sahranjen!

Izvor: Kurir, 16.Feb.2020

Palestinski premijer Mohamad Štajeh oštro je danas kritikovao predlog američkog predsednika Donalda Trampa o okončanju sukoba na Bliskom istoku, uz ocenu da će taj plan "vrlo brzo biti sahranjen".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.