BiH zabranila uvoz polovnjaka starijih od 10 godina

Izvor: Mondo, 03.Jun.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH zabranila uvoz polovnjaka starijih od 10 godina

Oko 80 odsto registrovanih automobila u BiH je starije od deset godina, što BiH čini zemljom s najstarijim voznim parkom u Evropi.

Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Bosna i Hercegovina zabranila je uvoz polovnih automobila starijih od 10 godina, sa standardom Euro 4. U BiH će se uskoro moći uvoziti samo automobili sa minimum Euro 5 standardom.

U 2018. u BiH je uvezeno 82.905 automobila, od čega su 72.380 polovna vozila.

Prema novoj Odluci o najnižim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tehničkim zahtevima za novoproizvedena i korišćena vozila, u BiH će biti moguće uvesti polovne automobile samo ukoliko ispunjavaju standard Euro 5 i nova vozila s Euro 6 motorom, prenosi klix.ba.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

BiH zabranila uvoz automobila starijih od 10 godina

Izvor: VOA, 03.Jun.2019

Bosna i Hercegovina zabranila je uvoz polovnih automobila starijih od 10 godina, sa standardom Euro 4, odnosno najstariji automobil koji je dozvoljeno uvesti u ovu zemlju nadalje mora imati motor u skladu sa standardima Evro 5, ili najnovijim Evro 6. Kako piše BH portal Klix.ba, tokom 2018. u BiH,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.