Izvor: Blic, 23.Jan.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH blizu potpisivanja punopravnog članstva u STO

BiH je veoma blizu potpisivanju punopravnog članstva u Svetskoj trgovinskoj organizaciji /STO/, otklonjene su ključne prepreke i preduzimaju se poslednji koraci za pristupanje ovoj organizaciji, zaključeno je na sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i delegacije STO.

Na sastanku je rečeno da će u februaru uslediti završni pregovori sa Brazilom, Ukrajinom i Rusijom, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Ukrajini i Brazilu već smo dali finalnu ponudu i tu više ne vidimo nikakve prepreke. Kada je reč o Rusiji, ovih dana ćemo u proceduru uputiti pripremljenu odluku o kvalitetu tečnih naftnih goriva i o tome obavestiti rusku stranu, što bi u ovom momentu trebalo biti dovoljno - rekao je Šarović, naglašavajući da očekuje pozitivno mišljenje entiteta o ovoj odluci, kako bi što pre bila usvojena u Savetu ministara.

Delegacija STO, koju je predvodio ambasador u misiji Bugarske pri STO u Ženevi i predsedavajući Radne grupe za BiH Atanas Paparizov, ocenila je da je BiH u poslednje vreme napravila veliki napredak u pregovorima i ispunjavanju uslova za članstvo u STO.

- Sada možemo govoriti o tome da je pristupanje BiH STO veoma blizu i sa te strane BiH će imati našu punu podršku - istakao je Paparizov.

Sastanci radne grupe u Ženevi biće održani u februaru i maju, a Paparizov je optimista da će konačna odluka o punopravnom članstvu BiH u STO biti donesena krajem jula.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.