BiH: Vukovi i šakali kruže oko sela, meštani u strahu

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Vukovi i šakali kruže oko sela, meštani u strahu

Banjaluka -- U blizini nekoliko podgrmečkih sela na području opštine Sanski Most primećeni vukovi, koji su se u nekoliko navrata približili domaćinstvima.

Kako je rekao jedan od poljoprivrednika, u blizini sela Kruhari uočeno je desetak vukova, za koje se veruje da bi mogli da napadnu stoku, ali i pse čuvare, prenose Nezavisne.

"Vukovi, kada se radi o psima, primenjuju lukavu taktiku. Psu se prikrade vučica i zavede ga, a kada on krene za njom, u zasedi ga dočeka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čopor i tu mu je kraj", rekao je jedan od stanovnika tog sela.

U Lovackom društvu "Sana" potvrdili su da su primili dojavu meštana i kažu da su njihovi lovočuvari evidentirali dva veća čopora.

Pored vukova, probleme prave i šakali.

Tako su u Lovačkom udruženju "Zmijanje" Banjaluka kazali da je u Priječanima, nadomak Banjaluke, pre nekoliko dana primećen šakal, koji je ustreljen. "Primećeno je spuštanje šakala ka selima. Uobičajeno je da u ovim područjima ima šakala, koji borave blizu stoke i naseljenih mesta", rekli su u tom lovačkom društvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sve više vukova i šakala oko Banja Luke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2018

Vukovi i šakali sve su bliži domaćinstvima u selima kod Banjaluke i Sanskog Mosta, kažu u lovačkim udruženjima...U blizini sela Kruhari uočeno je desetak vukova, a stanovništvo je u strahu da bi oni mogli napasti stoku, ali i pse čuvare...Kako su rekli iz Lovačkog društva "Sana" njihovi lovočuvari...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.