Bezos za porodice bez doma dao skoro 100 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2019, 04:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezos za porodice bez doma dao skoro 100 miliona dolara

Džef Bezos, osnivač Amazona i najbogatija osoba na svetu, objavio je da je donirao 98,5 miliona dolara za pomoć porodicima bez doma.

Ukupno 32 organizacije u 23 države primiće pojedinačne grantove za pomoć beskućnicima u iznosima od 1,25 do 5 miliona dolara, piše Forbs.

Osnivač i izvršni direktor Amazona dao je novac preko svog fonda Bezos Day One, koji je pokrenuo u septembru 2018.

On je najavio dve milijarde dolara za fond koji ima dva fokusa: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << finansiranje rada organizacija koje pomažu beskućnicima i pokretanje predškolskih ustanova inspirisanih Montešori metodom širom zemlje, prenosi Investitor.me.

Prošle godine Bezos je donirao 97,5 miliona dolara organizacijama koje pomažu beskućnicima za 24 organizacije u 16 država.

Ove godine Bezos je donirao dodatni milion i povećao broj primalaca na teritoriji od Marilenda i Njujorka do Aljaske i Havaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.