Bez toplog obroka i regresa za zaposlene u javnom sektoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez toplog obroka i regresa za zaposlene u javnom sektoru

BEOGRAD - Za zaposlene u javnom sektoru u narednoj godini budžetom nisu planirane naknade za topli obrok i regres predviđene nedavno potpisanim Aneksom Opšteg kolektivnog ugovora, rečeno je u Vladi.

Prema projekciji budžeta koja je u petak prosleđena iz Ministarstva finansija, za plate koje se isplaćuju iz budžeta predviđeno je 188 milijardi dinara, a regres i topli obrok državu bi koštali još četrdesetak milijardi.

Aneksom Opšteg kolektivnog ugovora predviđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je isplata mesečne naknade za topli obrok od 15 odsto prosečne zarade u Republici i regresa koji bi iznosio 75 odsto prosečne zarade.Planom budžeta u narednoj godini držva bi trebalo da prihoduje 715 milijardi dinara.

Najveći izdatak u predloženom budžetu su penzije za koje treba izdvojiti 190 milijardi dinara, što je 41 odsto ukupnih izdataka za te namene. Ostatak do 410 milijardi obezbediće Fond PIO. Prema dogovoru sa MMF-om, penzije u narednoj godini nominalno neće rasti, a plate zaposlenih u javnom sektoru biće veće za oko osam odsto, koliko je ciljana inflacija.

Vlada bi prema nezvaničnim najavama o budžetu trebalo da se izjasni u utorak i potom predlog budžeta uputi parlamentu koji bi trebalo da ga usvoji do 15. decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ušteda na toplom obroku i regresu

Izvor: RTS, 30.Nov.2008

Budžetom za 2009. godinu nisu predviđeni izdaci za isplatu regresa i toplog obroka zaposlenima u javnim preduzećima...Muke po Vladi: Kako "skrojiti" budžet?..Za zaposlene u javnom sektoru u narednoj godini budžetom nisu planirane naknade za topli obrok ni regres, predviđene nedavno potpisanim Aneksom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.