Bez saobraćaja na obilaznici oko Čačka, oštećen vijadukt

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2018, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez saobraćaja na obilaznici oko Čačka, oštećen vijadukt

Na obilaznici oko Čačka obustavljen je saobraćaj zbog pukotina koje su se pojavile tokom radova na jednom od stubova nadvožnjaka, a u Putevima Srbije kažu da se početak naizmeničnog propuštanja vozila na vijaduktu očekuje tek polovinom naredne nedelje.

Pukotine na stubu vijadukta pojavile su se tokom radova na rehabilitaciji nadvožnjaka, na državnom putu IB reda broj 23 deonica: Konjevići - Beljina, koji se izvode od 25. maja.

U toku rehabilitacije uočeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je oštećenje stuba broj 16 na kom su se javile pukotine i iz predostrožnosti Putevi Srbije su u nedelju dali nalog da se izvrši totalna obustava saobraćaja na mostu.

Altrenativni putni pravac je preko naselja Beljina kod Čačka.

Putevi Srbije su saopštili da su danas predstavnici investitora, odgovorni projektant, odgovorni izvođač radova, nadzorni organ i predstavnici grada Čačka obišli nadvožnjak, gde je dogovoreno da se nastavljaju radovi na gornjem stroju mosta po projektu rehabilitacije, a iz radova izuzeta su polja iznad stubova 14, 15 i 16.

Radovi pođarmljivanja oštećenog stuba 16 i delimično oštećenih stubova 14 i 15 izvršiće se montažom teške skele čime se stvaraju uslovi za nesmetan nastavak radova i uspostavljanje saobraćaja po utvrđenom režimu odobrenom od strane nadležnog ministarstva.

Projekat rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka izradila je projektna organizacija IMS iz Beograd, dok nadzor na radovima rehabilitacije objekta vrši nadzorna služba Puteva Srbije.

Izvođač radova na rehabilitaciji nadvožnjaka je kompanija Štrabag. Projekat rehabilitacije je obuhvatio radove gornjeg stroja mosta, pre svega, zamenu elemenata saobraćajnih profila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.