Bez milosti prema onima koji atakuju na Crnu Goru VIDEO

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 22:06

"Bez milosti prema onima koji atakuju na Crnu Goru" VIDEO

Premijer Crne Gore Duško Marković kaže da je tražio angažovanje svih kapaciteta da bude istražen slučaj rušenja spomenika organizatorima ustanka 13. jula 1941.

Ustanam u Drugom svetskom ratu podignut je na Ravnom lazu, kod Podgorice.

“Na to gledamo kao na atak na državu Crnu Goru i njene vrednosti, što je i antifašizam", rekao je Marković, prenosi portal CDM.

On je dodao da veruje da je reč o pojedinačnim slučajevima, kao i u Bijelom Polju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Marković je poručio svim neodgovornim pojedincima da se ne igraju s državom i njenim simbolima i istakao da državni organi neće imati milosti dok takve pojedince ili grupe ne privedu pravdi.

Juče je polomljena mermerna ploča na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima, mestu gde je doneta odluka o podizanju narodnog ustanka 13. jula 1941.

U Bijelom Polju su 23. maja polomljeni postolja i držači, ali i oskrnavljeno 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obeležavanja Dana nezavisnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.