Bez kaznenih poena na penzije za tehnološke viškove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 11:09

Bez kaznenih poena na penzije za tehnološke viškove

Radnici koji su napustili preduzeća uz socijalne programe poznate kao "dve godine do penzije" i "pet godina do penzije", neće više plaćati kaznene poene na stečene penzije, već će im primanja biti isplaćivana u punom iznosu.

To je dogovoreno na jučerašnjem sastanku ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević sa predsednikom sekretarom Saveza samostalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sindikata Srbije, Ljubisavom Orbovićem i Zoranom Mihajlovićem, saopšteno je iz Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Reč je o oko 6.300 radnika, koji su kao tehnološki višak otišli iz preduzeća od 2010. do 2014. godine, a kojima su penzije godinama bile umanjivane.

To su bivši radnici Zastavinih fabrika u Kragujevcu, kruševačkog "14. oktobra", "Goše" iz Smederevske Palanke, "Slobode" iz Čačka i drugih, navodi se u saopštenju i dodaje da je ovim potezom nova ministarka rada pokazala veliko razumevanje za rešenje ovog problema, na koji je sindikat ukazivao poslednjih pet godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samostalni sindikat: Bez kaznenih poena za tehnološke viškove

Izvor: Danas, 02.Dec.2020

Radnici koji su napustili preduzeća uz socijalni program jer su im preostale dve ili pet godina rada do penzije neće više plaćati kaznene poene na stečene penzije, već će im primanja ubuduće biti isplaćivana u punom iznosu, saopštio je danas Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS).

Nastavak na Danas...

Bez kaznenih poena na penzije za tehnološke viškove

Izvor: Kamatica.com, 02.Dec.2020

Radnici koji su napustili preduzeća uz socijalne programe poznate kao "dve godine do penzije" i "pet godina do penzije", neće više plaćati kaznene poene na stečene penzije, već će im primanja biti isplaćivana u punom iznosu..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.