Bevanda ponovo blokirao izdvajanje sredstava za izbore u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 14:42

Bevanda ponovo blokirao izdvajanje sredstava za izbore u BiH

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda ponovo nije dao podršku da se izdvoje sredstva iz akumuliranog viška novca iz prethodnog perioda za pripremu i održavanje izbora u oktobru na što su prethodno pozvale i ambasadori Kvinte.

Odlukom je trebalo izdvojiti 12,6 miliona KM, koliko je potrebno Centralnoj izbornoj komisiji BiH za organizaciju i sprovođenje izbora koji su zakazani za 2. oktobar ove godine, prenela je sarajevska N1 tv.

Bevanda, koji je predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hrvata u Savetu ministara, juče se nje pojavio na sastanak čelnika tog saveta sa ambasadorima Kvinte.

Predstavnici Hrvata u BiH protive se održavanju opštih izbora po postojećem izbornom zakonodavstvu na čemu insistiraju međunarodni predstavnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bevanda ponovo sprečio odluku o finasiranju izbora, čeka se odluka Šmita

Izvor: Danas, 26.Maj.2022

Na današnjoj sednici Veća ministara BiH ministar finansija Vjekoslav Bevanda ponovo je sprečio donošene odluke o izdvajanju 12,5 miliona KM Centralnoj izbornoj komisiji BiH za organizovanje opštih izbora zakazanih za 2. oktobar. Sledeći korak za deblokadu krize mogla bi biti odluka Visokog predstavnika...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.