Besplatni internet za više od 400 đaka iz osetljivih grupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 12:08

Besplatni internet za više od 400 đaka iz osetljivih grupa

Inicijativa "Digitalna Srbija" saopštila je da će sva tri mobilna operatora u Srbiji omogućiti pet gigabajta besplatnog interneta mesečno do kraja godine za učenike iz 424 društveno osetljive porodice.

Ideja za ovaj oblik podrške učenicima iz osetljivih grupa došla je iz Inicijative "Digitalna Srbija" i odmah su je prihvatila sva tri operatora, kompanije Telekom Srbija, Telenor i Vip mobile, navodi se u saopštenju. Ovom akcijom obuhvaćena su domaćinstva u 28 gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i opština širom Srbije - od Bečeja na severu do Bujanovca na jugu i od Čajetine na zapadu do Knjaževca na istoku zemlje.

U svakom od 424 domaćinstva je bar jedan učenik sa pristupom mobilnom uređaju na kome do sada nije postojao internet.

Tokom epidemije, sva tri mobilna operatora omogućila su da obavezno obrazovanje u Srbiji ostane besplatno u svakom smislu te reči i tokom vanrednih okolnosti, ističe se u saopštenju.

Kako se školska nastava, pored televizije, preselila i na internet, sve tri kompanije prestale su da naplaćuju saobraćaj na najvećim obrazovnim internet platformama kao što su Moja škola ili portal za učenje programiranja Petlja.

Inicijativa "Digitalna Srbija" identifikovala je domaćinstva koja će biti podržana kroz ovu akciju uz veliku pomoć Dečije fondacije Pestaloži i CIP - Centra za interaktivnu pedagogiju.

Značajan doprinos ovoj inicijativi dale su i druge partnerske organizacije civilnog društva, dodaje se.

Pestaloži se uključio u ovu akciju kao organizacija koja je, na osnovu analize potreba učenika i škola, nabavila na stotine tableta, štampača i drugog potrebnog materijala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.