Berane spremno za doček patrijarha i mitropolita Joanikija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 09:40

Berane spremno za doček patrijarha i mitropolita Joanikija

U Beranama sve je spremno za ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, u nedelju, 26. septembra.Kako prenosi podgorički Dan, u tom gradu su postavljeni bilbordi dobrodošlice uoči ustoličenja vladike Metodija.

Na bilbordima, koje je postavio “Srpski klub Berane”, su patrijarh Porfirije i vladika Metodije i poruka "dostojni", a u pozadini je manastir Đurđevi Stupovi.

Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije će prisustvovati ustoličenju episkopa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Metodija u manastiru Đurđevi Stupovi, najavila je Eparhija budimljansko nikšićka.

Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodiće patrijarh srpski Porfirije, koji će prethodnog dana, u subotu 25. septembra doputovati u Crnu Goru.

Svečani doček Predstojatelja SPC sa doksologijom biće u manastiru Đurđevi Stupovi istog dana u 18 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

BERANE ČEKA SVOG EPISKOPA: Sve je spremno za ustoličenje vladike Metodija, prisustvuje patrijarh Porfirije

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2021

U Beranama je sve spremno za ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, u nedelju, 26. septembra...Kako prenose podgorički mediji, u tom gradu su postavljeni bilbordi dobrodošlice uoči ustoličenja vladike Metodija...Na bilbordima, koje je postavio "Srpski klub Berane", su patrijarh...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.