Beograđani, oprez: Za psa bez korpe i povoca slede novčane kazne

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2018, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani, oprez: Za psa bez korpe i povoca slede novčane kazne

Pojačana kontrola komunalne policije

Nesavesni vlasnici pasa, koji svoje ljubimce puštaju da bez povoca trče po beogradskim parkovima, van ograđenog prostora, biće kažnjavani od danas. biće prvo na Tašmajdanu, odakle je zabeleženo najviše prijava sugrađana da vlasnici izvode svoje čupave prijatelje u šetnju mimo propisa, bez povoca i korpe, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove komunalne policije.

Pročitajte i:

- Svako jutro šetam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po Tašu sa unucima. Deca se igraju na igralištu, međutim, neretko se desi da među njih utrči neki pas kojeg je vlasnik pustio sa povoca - kaže sugrađanka Olga R.

Iz "Beokoma" podsećaju da je prvi korak opomena. Komunalna policija upozoravaće vlasnike da svoje pse šetaju na povocu a da onim krupnijim stave korpu, kao i da koriste ograđen prostor u parku za svoje ljubimce. Upozorenja slede i za one koji ne počiste nered za svojom životinjom, a ukoliko se ogluše na ove opomene, biće sankcionisani.

- Psi, naravno, mogu da se šetaju po celom parku, ali samo na povocu - kažu iz "Beokom" servisa. - Ljubimac se može slobodno šetati samo u parku i na drugoj javnoj zelenoj površini od 22 do 9 časova leti, odnosno od 20 do 10 časova zimi. Zabranjeno je da se kupa u fontani i da se slobodno kreće po dečjem igralištu i po cveću.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.