Beograđani, inspektori su NA TERENU, stižu PAPRENE KAZNE: Dobro OBRATITE PAŽNJU, ovo NE SMETE da radite leti

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2019, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani, inspektori su NA TERENU, stižu PAPRENE KAZNE: Dobro OBRATITE PAŽNJU, ovo NE SMETE da radite leti

Kako je potvrđeno u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", njihove ekipe kontrolisaće da li se voda za piće nenamenski koristi.

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovali su na građane da racionalno koriste vodu za piće, i da se, pre svega, uzdrže od aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih i zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hidranata i drugo.

Kako je potvrđeno iz ovog komunalnog preduzeća, njihove ekipe će redovno biti na terenu i kontrolisati da li se voda za piće neracionalno koristi, a u skladu sa tim će kaznene mere sprovoditi nadležne inspekcijske službe.

- Voda iz Sistema beogradskog vodovoda namenjena isključivo za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva, dok sve druge aktivnosti spadaju u nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće - rekli su iz ovog preduzeća.

S obzirom na visoke temperature, kako kažu, u proteklih nekoliko dana na distributivnom sistemu nije registrovana uvećana potrošnja vode i snabdevanje vodom je stabilno na celoj teritoriji grada.

Kako nam predstoje pakleni dani, nije isključeno da problema u snabdevanju vodom neće biti.

Podsećamo da su prethodnih godina komunalni inspektori su sa posebnom pažnjom obilazili podavalska područja i naselja Beli Potok, Pinosava i Zuce i tom prilikom su pisali prekršajne prijave zbog zalivanja bašti. Kazne iznose 10.000 za fizička, a 50.000 dinara za pravna lica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.