Beograd više NIJE u vrhu liste NAJZAGAĐENIJIH GRADOVA na svetu: Već danas MNOGO LAKŠE DIŠEMO

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2020, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd više NIJE u vrhu liste NAJZAGAĐENIJIH GRADOVA na svetu: Već danas MNOGO LAKŠE DIŠEMO

Meteorolozi su za danas najavili vetar, kao i košavu u košavskom području.

Zbog malo drugačijih vremenskih uslova u Srbiji Beograd danas nije osvanuo u vrhu liste najzagađenijih gradova sveta na portalu "AirVisual".

Prema podacima od oko osam časova ujutro, Beograd je na 28. mestu.

Međutim, u drugim gradovima Srbije i dalje je visoko zagađenje vazduha.

Najgore je u Nišu, Kragujevcu, Kosjerću, Valjevu...

Vetar bi mogao da utiče >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na smanjenje magle, a samim tim smanjilo bi se i zagađenje.

Očekuje se da će od sredine dana početi da duva jugoistočni vetar, koji će se naročito pojačati u košavskom području.

Iako je danas nešto bolja situacija nego prethodnih dana kada smo bili okovani maglom, vozačima se i dalje savetuje oprez u saobraćaju zato što je i dalje na pojedinim deonicama vidljivost smanjena ispod 100 metara, poput onih u Sremu, Banatu, Mačvi, na području Beograda i u Braničevskom okrugu, ali je može biti i u zapadnim i jugoistočnim krajevima Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.