Beograd dobio još jednu veštačku stenu za sportsko penjanje

Izvor: Blic, 06.Feb.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dobio još jednu veštačku stenu za sportsko penjanje

Peta veštačka stena za sportsko penjanje u Beogradu otvorena je juče u bivšoj fabrici “BIM Slavija” u Bulevaru despota Stefana 115.

Vlasnik stene je Sportsko penjački klub "Granit", a prilikom otvaranja održano je i promotivno takmičenje u boulderu sa više od sedamdeset učesnika i oko pedesetak posmatrača.

Stena SPK „Granit" ima 210 kvadrata i visoka je 4.5 metara. Kao i u svakom profesionalnom sportskom objektu, i ovaj poseduje mokri čvor, odvojene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svlačionice, kao i zasebna kupatila s tušem.

Cena termina za treniranje iznosi 1.200 dinara mesečno za svakodnevne aktivnosti u periodu od 20 do 22.30 sata, a može se iznajmiti i za potrebe pojedinačnog rada sa trenerom ili za tzv "teambuilding”, koji je sve popularniji u srpskim firmama.

- Bilo nam je veoma teško, ali smo uspeli da prebrodimo sve nedaće zahvaljujući bezgraničnom entuzijazmu mojih prijatelja koji su mi pomogli, Nikoli Kovačeviću i Marku Bogunoviću, članovima kluba „Granit" koje su nas bezuslovno podržale u odluci da pružimo sportskom penjanju i penjačima najkvalitetniju stenu za sportsko penjanje u gradu - kaže vlasnik kluba "Granit" Žarko Jevremović.

Na žalost, ovoga puta je izostala finansijska pomoć Ujedinjene sportsko penjačke federacije Srbije (USPFS) i Penjačkog saveza Beograda, ali se novo rukovodstvo, koje je prisustvovalo promociji, nada da će do polovine iduće godine napraviti stenu koju na kojoj će moći da treniraju reprezentativci za svetsko i evropsko prvenstvo.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Grad dobio petu stenu za fri klajmbing

Izvor: 24sata, 07.Feb.2011, 02:36

Peta veštačka stena za sportsko penjanje u Beogradu otvorena je u subotu u bivšoj fabrici BIM „Slavija” na Bulevaru despota Stefana 115.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.