Beli suprematisti stoje iza većine terorističkih napada u SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2020, 06:29

Beli suprematisti stoje iza većine terorističkih napada u SAD

Beli suprematisti stoje iza većine terorističkih napada u SAD koji su se dogodili u prvih osam meseci ove godine, navodi se u izveštaju Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS).

Za 67 odsto terorističkih napada odgovorni su beli suprematisti, odnosno radikalni desničari, a za 20 odsto napada radikalni levičari, prenosi "Mešejbl".

Izveštajem Centra za strateške i međunarodne studije nisu obuhvaćeni zločini iz mržnje, protesti i neredi koji su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dešavali nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Na meti belih suprematista našli su se učesnici antirasističkih protesta koji su održani ovog leta.

Broj napada desnice ostao je gotovo isti u poređenju sa prošlom godinom, dok se broj napada radikalnih levičara uvećao za četiri puta u odnosu na pomenuti period, a u ovim napadima ubijeno je pet osoba.

Istraživači upozoravaju da bi sledeće godine nasilje moglo da se poveća, a kao uzroke navode političke podele, pandemiju korona virusa, pogoršanje ekonomske situacije, rasne nepravde i druge faktore, prenosi portal klix.ba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi izveštaj i upozorenje: Iza napada stoje beli suprematisti, a biće ih još

Izvor: B92, 26.Okt.2020

Beli suprematisti stoje iza većine terorističkih napada u SAD koji su se dogodili u prvih osam meseci ove godine, navodi se u najnovijem izveštaju.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.