Bela kuća vratila propusnicu novinaru CNN

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća vratila propusnicu novinaru CNN

Bela kuća saopštila je da će u potpunosti vratiti novinarsku propusnicu izveštaču CNN Džimu Akosti.

Bela kuća je uz upozorenje saopštila da mora da sledi niz propisa na budućim konferencijama za novinare.

Zvaničnici Bele kuće Sara Hakabi Sanders i Bil Šajn poslali su Akosti pismo u kome mu objašnjavaju njegov status. Njegova novinarska propusnica ukinuta je posle rasprave s predsednikom Donaldom Trampom na konferenciji za novinare.

CNN je preko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tvitera proglasio pobedu navodeći da je Bela kuća vratila Akosti propusnicu i da oni kao rezultat neće morati da podižu planiranu tužbu, i da sa zadovoljstvom očekuju da nastave izveštavanje iz Bele kuće.

To je bio nagli zaokret za Trampovu administraciju koja je u petak saopštila da će, uprkos odluci sudije kojom se Akosti dozvoljava da se vrati da izveštava iz Bele kuće, novinaru opet zabraniti ulaz za dve nedelje.

U današnjem pismu se navodi da bi njegova propusnica mogla ponovo da bude ugrožena. Navodi se da će svaki novinar biti ograničen na jedno pitanje, a dalja pitanja će biti dozvoljena prema diskreciji osoblja Bele kuće.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.