Bejbi bum u Mišoviću: Za 24 sata rođeno 16 beba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 13:09

"Bejbi bum" u "Mišoviću": Za 24 sata rođeno 16 beba

U Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dr Dragiša Mišović", za 24 sata rođeno je čak 16 beba.

Od juče u sedam ujutru do jutros u sedam sati, rođeno je 12 dečaka i četiri devojčice, a sve bebe i mame se dobro osećaju, rekla je za Tanjug načelnica porodilišta dr Slađana Mihajlović.

"I najstariji lekari kažu da nije bilo većeg broja porođaja, za jedan dan, od kako oni ovde rade", rekla je dr Mihajlović i dodala da je od januara prošle godine, dnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prosek bio oko četiri do pet rođenih beba.

U porodilištu je 2018. godine bilo 2.000 porođaja, a prošle godine - 2.750.

Zbog situacije sa koronom, porodilište KBC "Dr Dragiša Mišović" jedno vreme je primao samo pacijentkinje koje su bile pozitivne i suspektne na korona virus, pa će se ove godine malo smanjiti broj porođaja.

"Ali, imali smo 300 porođaja za dva meseca", rekla je dr Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.