Bečej: Nepoznat uzrok stomačnih tegoba dece na takmičenju

Izvor: B92, 12.Mar.2017, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečej: Nepoznat uzrok stomačnih tegoba dece na takmičenju

Dvadesetoro dece, članovi plivačkih klubova koji učestvuju na Državnom takmičenju u plivanju u Bečeju, imalo je stomačne tegobe.

Oko 20-oro dece iz četiri ili pet klubova, od ukupno 260 dece iz 42 kluba, se požalilo na stomačne tegobe i, po preporuci saveza i trenera, upućeni su na pregled u Dom zdravlja u Bečeju i kod svih su utvrđene lake stomačne tegobe.

Roditelji su za B92 rekli da su se deca otrovala, najverovatnije hranom, ali treneri su potvrdili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nije u pitanju klasično trovanje, deca nisu imala drhtavicu i temperaturu, već je sve regulisane prirodnim putem.

Neku decu su roditelji odmah vratili kući, dok su neka nastavila takmičenje, te se dešavalo da se ispovraćaju, pa onda plivaju i takmiče se, nezvanično saznajemo.

Uzrok stomačnih problema još nije poznat, a roditelji pretpostavljaju da je zbog hrane, koju su pojeli u hotelu.

Međutim, nisu sva deca sa stomačnim tegobama bila smeštena na istoj lokaciji, niti su se hranila u istim restoranima, što je nametnulo mogućnost da je stomačne probleme izazvala bečejska voda.

Kako javlja reporterka B92, meštani Bečeja tvrde da je ta voda jedna od bakteriološki najzdravijih u tom kraju.

I predsednik plivačkog saveza Srbije Boris Drobac kaže za B92 da je možda uzrok pijaća voda, na koju se deca nisu adaptirala.

Nisu sva deca bila smeštenai u istom objektu, već nekoliko različitih, što će reći da je malo verovatna mogućnost da je hrana uzrok..

Isključio je i mogućnost bakteriološke ispravnosti vode u bazenu, jer nju redovno kontrolišu, na nedeljnom nivou, što su po zakonu obavezni.

Prema nezvaničnim informacijama, najviše dece koja su imala stomačne tegobe je iz kluba "Partizan".

Takmičenje se privodi kraju, a deca iz "Partizana" su nastavila učešće u takmičenju i osvojila treće mesto, međutim na žalbu drugih takmičara oni su diskvalifikovani i ostali su bez medalje.

Organizator takmičenja je Plivački savez Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Roditelji u Srbiji u panici: "Deca su nam otrovana"; Plivački savez demantuje!

Izvor: BKTV News, 12.Mar.2017

Deca, članovi plivačkih klubova koji učestvuju na Državnom takmičenju u plivanju u Bečeju otrovala su se, najverovatnije hranom, kažu za B92 roditelji takmičara.

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.