Bavarski parlament potvrdio: Markus Zeder ponovo izabran za premijera (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2018, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bavarski parlament potvrdio: Markus Zeder ponovo izabran za premijera (VIDEO)

Markus Zeder ponovo je danas izabran za premijera Bavarske, tri nedelje nakon što je njegova Hrišćansko-socijalna unija (CSU) izgubila apsolutnu većinu u saveznom parlamentu. 

Zedera je podržalo 110 poslanika u bavarskom parlamentu, dok je 89 poslanika glasalo protiv njega, a troje je bilo uzdržano, navodi nemački list "Handelsblat", a prenosi sajt Politiko u evropskom izdanju.

Bavarska je dugo bila uporište vlasti CSU, ali je partija bila primorana da stupi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u koaliciju sa strankom Slobodnih birača kako bi ostala na vlasti, nakon što je izgubila preko 10 odsto podrške na izborima u oktobru.

Lideri SCU i stranke Slobodnih birača potpisali su juče koalicioni sporazum.

Zeder je zamenio lidera CSU Horsta Zehofera na mestu premijera Bavarske u martu ove godine.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.