Batrovci: Pokušao da unese 70.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batrovci: Pokušao da unese 70.000 evra

Carinici su u saradnji sa policijom 7. avgusta 2019. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, sprečili pokušaj unosa gotovo 70.000 neprijavljenih evra u zemlju.

Prekršaj je otkriven u pre podnevnim časovima kada je na red za kontrolu stigao "audi" nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke ka Turskoj putovao jedan nemački državljanin turske nacionalnosti koji je u auomobilu bio sam.

Upitan da li ima nešto da prijavi, putnik je rekao da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer nosi samo lični prtljag, a na pitanje koliko novca ima kod sebe, rekao je da se radi o 10.000 evra.

Sumnjajući u njegove reči službenici su odlučili da ipak detaljno pregledaju automobil za koji je ubrzo utvrđeno da je pun neprijavljenih deviza.

Deo neprijavljenog novca, u ukupnom iznosu od 78.915 evra, najpre je otkriven u belim kovertama sakrivenim u kasetama ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, a potom i u braon torbici uvučenoj u šupljinu pored akumulatora koji se nalazio u gepeku.

Putniku je vraćeno 10.000 evra, što je dozvoljeni iznos koji ne podleže prijavljivanju, dok je ostatak sume od 68.915 evra u raznim apoenima privremeno zadržan do okončanja postupka.

Podsećamo putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, alisusvi u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra- kako priulasku, tako i priizlasku i zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sprečen unos 70.000 evra

Izvor: Danas, 09.Avg.2019

Carinici su, u saradnji sa policijom, na ulaznoj strani graniиnog prelaza Batrovci sprečili pokušaj unosa gotovo 70.000 neprijavljenih evra u zemlju, saopštila je Uprava carina. Članak Sprečen unos 70.000 evra se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.