Bastać podneo krivičnu prijavu zbog izgradnje žičare Ušće - Kalemegdan

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bastać podneo krivičnu prijavu zbog izgradnje žičare Ušće - Kalemegdan

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać podneo je u svojstvu građanina Prvom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv odgovornog investitora kabinske žičare Kalemegdan-Ušće zbog gradnje bez građevinske dozvole, saopšteno je danas iz ove opštine.

U saopštenju se navodi da su predstavnici opštine Stari grad otvorili u prostoru "ilegalnog objekta na kalemegdanskom platou kancelariju za odbranu Kalemegdana", kako bi sa tog mesta sprečavali gradonačlika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i njegovog zamenika da nastave sa "uništavanjem beogradske tvrđave".

"Zasađen je ružičnjak, a na mestu na kom bi gradske vlasti da otvore kafanu, u utorak će biti organizovana izložba gluposti Srpske napredne stranke, te se pozivaju građani da svoje predloge za izložbenu postavku donesu na kalemegdanski plato", navedeno je u saopštenju.

"Čelnici grada već godinama kradu Beograđane. Ovoga puta to čine kradući im uspomene, istorijsko i kulturno nasleđe, prirodne resurse i kiseonik", rekao je Bastać, navodeći da se planira uništavanje najvećeg beogradskog parka, na kom su stasavale i životne uspomene stvarale generacije Beograđana i gostiju Beograda.

On je rekao da se to neće dozvoliti i da će biti nastavljena dežurstva u kancelariji gde će biti primani građani.

"One koji budu dolazili sa mehanizacijom i alatima za izvođenje radova na još jednom besmislenom projektu ćemo sprečiti da od Kalemegdana prave anti-park i početnu stanicu za žičaru koju Beograđani ne žele", rekao je Bastać.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Otvorena „Kancelarija za odbranu Kalemegdana“

Izvor: Danas, 16.Mar.2019

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać podneo je u svojstvu građanina Prvom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv odgovornog investitora kabinske žičare Kalemegdan-Ušće zbog gradnje bez gradjevinske dozvole, saopšteno je danas iz ove opštine. Članak Otvorena „Kancelarija...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.