Bašta u selu Trešnjevac jedna od najlepših u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 16:03

Bašta u selu Trešnjevac jedna od najlepših u Srbiji

Bašta u selu Trešnjevac, u opštini Kanjiža, prostire se na deset hiljada metara kvadratnih. Rezultat je velike kreativnosti i ljubavi prema cveću, ali i stotina sati uloženog rada i učenja. Baštu je jedanaest godina, poput slagalice, deo po deo, stvarala Lejla Randovič, po zanimanju veterinarski tehničar.

Lejla Randovič se iz hobija već godinama bavi uzgajanjem cveća, a o ovakvoj bašti maštala je godinama. Baštu je dizajnirala uz pomoć svog supruga i kako kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za ovakav vrt potrebno je puno odricanja i truda.

"Jako puno truda treba za ovo u početku, oko dve-tri godine, ali posle kad se cveće ukoreni, onda nema toliko posla jer korovi ne dobiju mesto da zarastu", objašnjava Lejla.

Lejlina bašta 2015. osvaja prvu nagradu na takmičenju za najlepšu baštu Srbije, oduševljavajući žiri svojom preglednošću i raskošnim biljkama. U njoj ima preko tri stotine vrsta biljaka, a ljubitelji cveća često svraćaju u njen dom.

"Goste primam već tri godine. Svakog vikenda organizujem posete, za koje moraju najpre da se prijave i posle ih kao grupu primam i tek onda ih vodim u baštu i pričam im, imamo malo gošćenje na dva sata, onda pogledamo malo baštu i tako", kaže Lejla.

Pored ljubavi, za ostvarenje ovakvog sna neophodno je i znanje, pa je Lejla pohađala trogodišnju edukaciju o hortikulturi i gajenju biljaka. Ova bašta predstavlja odličan spoj kreativnosti, vrednoće i pre svega dobrog ukusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.