Zbog slabe potražnje za ugljem bankrotirala jedna od najstarijih rudarskih američkih kompanija

Izvor: Beta, 09.Okt.2018, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog slabe potražnje za ugljem bankrotirala jedna od najstarijih rudarskih američkih kompanija

Jedna od najstarijih rudarskih kompanija u SAD, "Vestmorlend Koul" (Westmoreland Coal Co.), podnela je danas zahtev za bankrot da bi se izborila sa sve većim dugom usled sve manje potražnje za ugljem u svetu.Zvaničnici kompanije su u izjavi naveli da je bankrot deo sporazuma s neimenovanom grupom kreditora o restrukturiranju duga.Prema njihovim rečima, rad kompanije neće biti prekinut, i ne očekuje se da bude otpuštanja.Po dokumentaciji predatoj sudu, "Vestmorlend koul" ima imovinu vrednosti od 770 miliona dolara, a dug od 1,4 milijarde dolara."Vestmorlend koul" je osnovan u Pensilvaniji 1854. i ima rudnike uglja u Montani, Vajomingu, Nju Meksiku, Ohaju, Severnoj Dakoti i Teksasu, kao i termo-elektranu na ugalj u Severnoj Karolini.Rudnici u vlasništvu te kompanije u Kanadi nisu uključeni u proces bankrota.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bankrotirala jedna od najstarijih rudarskih američkih kompanija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2018, 08:13

Jedna od najstarijih rudarskih kompanija u SAD, "Vestmorlend Koul" (Westmoreland Coal Co.), podnela je zahtev za bankrot da bi se izborila sa sve većim dugom usled sve manje potražnje za ugljem u svetu. Zvaničnici kompanije su u izjavi naveli da je bankrot deo sporazuma s neimenovanom grupom kreditora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.