Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka: Đorđe Rađenović prvi doplivao do časnog krsta (FOTO)

BANJALUKA - Dvadesetogodišnji Đorđe Rađenoviċ prvi je doplivao danas do Bogojavljenskog Časnog krsta ispod Gradskog mosta.

Hladan Vrbas nije bio prepreka za četrdesetak momaka koji su zaplivali do krsta. Mnogi od njih plivali su prvi put, a tradiciju će, kažu nastaviti dok ih zdravlje posluźi.

"Prvi put plivam i ponosan sam što sam doplivao prvi. Ne znam kolika je bila tempertura vode ali se osjećam odlično. Sa ponosom kući  nosim časni krst i veoma mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << znači ova nagrada. Plivaću i dogodine a želja mi je da tri puta dopivam do krsta", rekao je Rađenović.

Pobjednik je na poklon dobio zlatni dukat a pobjedu će proslaviti sa porodicom, prijateljima, djevojkom i kolegama sa fakulteta.

I Banjalučanin Bojan Kremenović danas je prvi put za krst zaplivao u hladnom Vrbasu.

"Hladnoća mi ne smeta i osjećam se dobro. I ranije sam se prijavljivao ali je plivanje bilo otkazano. Osjećam se ponosno i sigurno ću ponovo zaplivati" rekao je Kremenović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.