Balet i prirodne nauke – Minja iz Niša spaja “nespojivo”

Izvor: Megafon.co, 07.Avg.2020, 21:12

Balet i prirodne nauke – Minja iz Niša spaja “nespojivo”

Minja Pavlović završila je OŠ Kole Rašić kao Vukovac i upisala matematički smer Gimnazije Svetozar Marković. Priznanja i diplome koje je stekla tokom osnovnog obrazovanja, verovatno bi mogla da meri u kilogramima!
“Meni više idu prirodne nauke nego društvene i dosta sam se isticala u njima. Najviše iz matematike, hemije i fizike. Iz matematike sam se takmičila od četvrtog razreda. Osvajala sam uglavnom prva tri mesta. Iz fizike sam krenula u šestom razredu da se takmičim >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << i imam treće mesto na okružnom takmičenju. A iz hemije sam postizala najviše uspeha i dogurala sam do Republičkog gde imam drugo mesto”, kaže Minja za Megafon.

Novinari: Jovana Đorđević, Sonja Urošević
Kamera: Sonja Urošević
Montaža: DP
Muzika: No.4 Piano Journey – Esther Abrami
I pored svega ovoga, Minja nije zapostavila prijatelje, niti hobije.
“Sve se može kad pravilno rasporedite vreme. Ja sam imala vremena da učim za školu, nisam školu zapostavila. Isto tako ni prijatelje, izlazila sam. Pored toga, nisam se samo spremala za takmičenja, ja se bavim baletom, skijam, vozim rolere… Tako da, sve se može kad se hoće.”
Foto – BSB Studio

Ljubav prema baletu rodila se iz crtaća sa balerinama. Trenira dva puta nedeljno i kaže da joj je balet uvek bio hobi, nikada nije planirala da se njime ozbiljnije bavi. A ipak je i tu osvajala nagrade.
“Baletom se bavim već 12 godina. Krenula sam kad sam imala 3 godine. I tu sam isto postizala razne uspehe sa svojom grupom. Mi smo zajedno već 10 godina i jako smo uigrane. Diploma koja mi najviše znači je iz Novog Sada, kada smo postale prvakinje u Srbiji. To je bilo 2011. godine.”
Učestvovale su i na raznim takmičenjima u Jagodini, Obrenovcu, Pirotu… I uglavnom osvajale jedno od prva tri mesta. Ove, 2020. godine trebalo je da se takmiče u Bugarskoj, ali je sve otkazano zbog pandemije.
Miljenica i nastavnika i učenika Minjin doskorašnji razredni starešina i nastavnik fizike Ivica Marinković, opisuje je kao skromno dete, iako je, kaže, bila miljenica nastavnika. Ali i drugara iz odeljenja koji su u njoj našli oslonac i zato svi zajedno napredovali kao odeljenje.
“Ona je bila primer i za druge. Naravno i nadmetanje je bilo, sigurno, pozitivno. S tim što, ona je uglavnom pomagala njima. I u tome se videlo to drugarstvo i jedna lepa atmosfera u odeljenju. To je nešto što ona ima u sebi, verovatno od rođenja. I naravno, ne treba zanemariti ni porodicu koja joj daje punu, punu podršku za sve ovo što radi.”
Minja o fakultetu još nije razmišljala. Nada se da će svoj budući poziv pronaći kroz srednju školu.
Foto – Sonja urošević

 
*Ovaj prilog nastao je u okviru projekta “Najbolje sa Palilule”, koji je podržala GO Palilula kroz Javni konkurs za finansiranje/sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa za Gradsku opštinu Palilula za 2020. godinu.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.