Bakić: U Crnoj Gori tri slučaja mišje groznice od početka godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021, 09:42

Bakić: U Crnoj Gori tri slučaja mišje groznice od početka godine

Od početka godine u Crnoj Gori je registrovano troje obolelih od mišje groznice, izjavio je dr Marjan Bakić iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Bakić kaže da te brojke nisu alarmantne i da nema mesta strahu od epidemije.

"Epidemije se javljaju kad je brojnost glodara povećana, a na to utiču neki ekološki činioci, kao što su klimatski i prehrambeni", kaže Bakić.

Broj obolelih se, kako je rekao, od 2010. do 2020. godine kretao u rasponu od jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do deset godišnje, sa izuzetkom 2014. godine kada su registrovana 43 slučaja.

"Ove godine, zaključno sa jučerašnjim danom, bilo je troje obolelih. To nije strašno", rekao je Bakić u Jutarnjem programu TVCG, preneo je portal RTCG.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.