Baka Živka proslavila 100. rođendan okružena velikom porodicom i prijateljima

Izvor: Megafon.co, 07.Nov.2019, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baka Živka proslavila 100. rođendan okružena velikom porodicom i prijateljima

Mnogi od nas ne očekuju da će jednog dana duvati svećice na torti koje pokazuju broj 100. Ipak, to je upravo doživela Živka Pavlović, najstarija korisnica Doma za stare “Čegarska dolina”.
Foto – Megafon

“Meni se sviđa proslava rođendana, samo mi se ne sviđa starost”, kaže baka Živka koja je upravo napunila 100 godina.
Dok članovi porodice u šali dobacuju da je pre 10 godina obećala da će za stoti rođendan da vodi u kafanu, stoti rođendan >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << uz tortu, svećice, veliku porodicu i stanare doma Čegarska dolina proslavila je zdrava.
“Da sam bar mlađa! Ja sam stara mnogo. 100 godina! Šta sam ja uradila za 100 godina, i opet, hvala bogu, ništa mi ne fali.”
Rođena je u Jugbogdanovcu 7. novembra 1919. godine. Očuvala je baka, jer joj je otac umro kada je imala samo 5 godina. A majka se preudala kada je Živka pošla u školu. Oduvek je htela veliku porodicu i to je i ostvarila.
Porodica – najveća sreća i bogatstvo Udala se u veliku porodicu u selu Krušce i tu tradiciju nastavila.  Baka Živka ima dve ćerke i dvojicu sinova, dvanaestoro unučadi i osmoro praunučadi.
“Moja najveća sreća za moj ceo život je moja porodica”, kaže Živka.
Sestra joj je dočekala 105. rođendan, a majka, kao i Živka stoti. Pa veruje da je za njenu dugovečnost najveći “krivac” genetika. Ovo je prvi put da neko od korisnika doma “Čegarska dolina” dočeka stoti rođendan, a nekoliko ih je već u desetoj deceniji života.
Foto – Megafon

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.