Bajden u prvom govoru: Građani ove zemlje su rekli svoje; O Trampu ni reči

Izvor: B92, 08.Nov.2020, 04:28

Bajden u prvom govoru: "Građani ove zemlje su rekli svoje"; O Trampu ni reči

Budući predsednik SAD Džo Bajden obratio se prvi put u novoj ulozi javnosti. "Ovo je vreme da se leče rane Amerike", poručio je.

"Građani ove zemlje su rekli svoje i napravili svoj izbor. Dali su nam čistu pobedu, ubeljivu pobedu, pobedu naroda. Osvojili smo više glasova nego iko ranije - 75 miliona", rekao je Bajden.

"Iznenađen sam slavljem širom Amerike. To je izliv radosti, nade, obnovljene vere u sutra i ono što donosi novi dan", dodao je.

"Ponizno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stojim pred poverenjem koje imate u mene", naveo je on i obećavo da će biti predsednik koji neće razjedinjavati već ujedinjavati ljude.

"Amerika su ljudi. Borio sam se za ovu poziciji da obnovim dušu Amerike, da joj ispravim kičmu", kazao je i dodao da veruje u to da je "Amerika svetionik planete".

"Moramo da obnovimo dušu Amerike. Naša nacija je oblikovana konstantnom borbom između naših 'boljih anđela' i naših 'mračnih impulsa'. Vreme je za naše anđele da prevagnu", naveo je on.

Bajden je u svom prvom obraćanju rekao da "čitava planeta gleda u Ameriku i veruje da kada smo u svom najboljem izdanju da je tada Amerika svetionik planete. Vodićemo, ne samo kroz primer moći već kroz moć primera".

Bajden je imao poruku i za Trampove glasače.

"Razumem vašu razočaranost. I sam sam gubio nekoliko puta, ali hajde da jedni drugima damo šansu. Vreme je da počnemo da slušamo jedni druge ponovo. Vreme je da odložimo oštru retoriku, spustimo temperaturu, da vidimo i pričamo međusobno ponovo, da prestanemo da se tretiramo kao neprijatelji. Naši protivnici nisu naši neprijatelji. Nisu neprijatelji. Amerikanci su", rekao je.

Dodao je i da "Biblija uči da za sve bude vreme, vreme da se gradfi, vreme da se seje, vreme da se žanje, i vreme da se leče rane. Ovo je vreme da se leče rane Amerike".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden u pobedničkom govoru: Vreme je da se zacele rane u Americi

Izvor: VOA, 08.Nov.2020

Demokratski kandidat Džo Bajden proglašen je u subotu pobednikom predsedničkih izbora u Americi, a u obraćanju naciji obećao je da će raditi na ujedinjenju duboko podeljene zemlje. "Narod je iskazao svoj stav. Dao nam je jasnu, ubedljivu pobedu", poručio je Bajden u pobedničkom govoru u Vilmingtonu,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.