Bajden je kao veliki nalet svežeg vazduha

Izvor: B92, 10.Jun.2021, 19:58

Bajden je kao "veliki nalet svežeg vazduha"

London -- Britanski premijer Boris Džonson pozdravio je danas američkog predsednika Džozefa Bajdena kao "veliki nalet svežeg vazduha".

I rekao je da zbog toga što želi da sarađuje sa Londonom u vezi sa nizom pitanja, od klimatskih promena i kovida, do bezbednosti.

"To je veliki dah svežeg vazduha", kazao je Džonson za svoj razgovor sa Bajdenom, prenosi Rojters.

"Novo je, zanimljivo i mi se veoma trudimo. Razgovarali smo oko sat i 20 minuta. Bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to dug i dobar razgovor. Pokrili smo ogroman spektar tema", rekao je britanski lider.

On je umanjio značaj razmimoilaženja sa Vašingtonom oko uticaja Bregzita na mir u Severnoj Irskoj, navodeći da su SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i EU u "potpunoj harmoniji" u vezi sa nalaženjem rešenja kojim bi se podržao mirovni sporazum iz 1998. godine.

Na pitanje da li je Bajden izrazio zabrinutost zbog situacije u Severnoj Irskoj, Džonson je odgovorio odrečno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"BAJDEN JE DAŠAK SVEŽEG VAZDUHA" Američki predsednik sa Džonsonom dogovorio novu Atlantsku povelju, evo o čemu su još razgovarali u Londonu

Izvor: Blic, 10.Jun.2021

Britanski premijer Boris Džonson pozdravio je američkog predsednika Dža Bajdena kao "veliki dašak svežeg vazduha" jer on želi da radi sa Londonom po nizu pitanja od klimatskih promena, do kovida 19 i bezbednosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.