Bajden je bio impresioniran Visokim Dečanima FOTO

Izvor: B92, 21.Jan.2021, 00:14

"Bajden je bio impresioniran Visokim Dečanima" FOTO

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić saopštio je da je počastvovan što je novi predsednik SAD ranije posetio taj manastir.

On je ocenio da je siguran da će nova administracija imati razumevanja sa pravoslavno nasleđe na Kosovu.

"Počastvovan sam što sam u manastiru Dečani dočekao novog američkog predsednika Džoa Bajdena, prvo kao senatora, a kasnije kao potpredsednika”, objavio je arhimandrit Sava na Tviteru.

Dodao je da je Bajden >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio impresioniran manastirom.

"Siguran sam da će nova američka administracija imati razumevanja za srpsko pravoslavno nasleđe na Kosovu", poručio je ahimandrit Sava.

Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden nakon polaganja zakletve danas je i zvanično preuzeo dužnost.

Čestitke Bajdenu stižu iz svih delova sveta, a nižu se poruke podrške novom šefu države.

Oči čitavog sveta zagledane su Vašington nakon upada u Kongres, zahteva za opoziv Trampa i Nacionalne garde, koja je preplavila ulice tog grada.

Koliko je opasno to što je zemlja koja važi za najveću svetsku silu u krizi, kako će se novoizabrani predsednik Džozef Bajden postaviti prema svetu i čemu u svemu tome mogu da se nadaju Balkan i Srbija?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sava Janjić: Bajden bio impresioniran Visokim Dečanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janijć podelio je na Tviteru sećanje na posetu Džoa Bajdena manastiru u vreme kad je bio potpredsednik SAD...Janjić je na svom Tviter profilu napisao da je siguran da će nova administracija SAD imati razumevanja za nasleđe Srpske pravoslavne crkve na KiM...Janjic...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.