Bahatost NAJGORE vrste: Uhapšen prevarant koji je otimao pare od BOLESNE DECE

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2018, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahatost NAJGORE vrste: Uhapšen prevarant koji je otimao pare od BOLESNE DECE

Uplaćivali na njegov lični račun novac za unesrećene mališane

Policija je podnela prijavu protiv državljanina Srbije N. N. (50), ovlašćenog lica u Udruženju "Moj život je u vašim rukama" iz Gradiške, zbog sumnje da je zloupotrebom broja, namenjenog za pomoć bolesnom dečaku, prisvojio 6.000 KM.

Pročitajte i:

U prijavi koja je dostavljena Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci N. N. , koji ima prijavljeno boravište u Gradišci, na teret >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se stavlja da je počinio krivično delo prevare. U PU Gradiška navode da je on od septembra do decembra 2017. doveo u zabludu oštećene i donatore.

On je prikupljao novac za lečenje dečaka iz Doboja, obolelog od leukemije, ali je prilikom otvaranja humanitarnog broja 17005 kod operatera ostavio svoj račun u banci umesto računa koji su roditelji otvorili u humanitarne svrhe u drugoj banci.

Udruženje "Moj život je u vašim rukama" iz Gradiške je i nakon ovog slučaja, preko istog broja, organizovalo slične akcije za pomoć drugoj oboleloj deci, a koje će biti predmet dalje istrage. Inače, broj 17005 je i dalje u funkciji.

Dragoslav Šinik, predsednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima u Gradišci, kaže da je prvi shvatio da je reč o prevarantu, pa je sve prijavio, na osnovu čega je istraga i pokrenuta.

- Kastastrofalno je to što je taj čovek došao iz Srbije, iznajmio poslovni prostor, i legalno u sudu dobio rešenje da može da prikuplja pomoć za obolele, a da se, ustvari, bavio prevarama. Išli su ljudima od vrata do vrata, postavili su kutije za prikupljanje novca u tržnim centrima, gde su snimljeni kako podižu novac koji nikada nije došao do onih kojima je bio namenjen - kaže Šinik, inače otac 19-godišnjeg deteta sa cerebralnom paralizom.

On kaže i da su određene akcije prikupljanja pomoći u osnovnim i srednjim školama išle preko udruženja koje je vodio N. N. i upitno je šta se dogodilo s tim novcem.

- Upozoravao sam da je reč o prevarantima i sve inforamcije dostavljao policiji. Oni mi kažu da je sada sve na tužilaštvu - ističe Šinik.

Zbog sumnje u prevare i crnogorska policija je prošle godine istraživala rad istoimenog udruženja "Moj život je u vašim rukama". Udruženje je prvo imalo prijavljenu adresu u Nikšiću, a potom u Beranama, iako tu uopšte nisu imali kancelarije. I tamošnji mediji upozoravali su građane da je reč o prevari.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.