Bahato rasipništvo u JP Emisiona tehnika: 100.000 evra za zabavu na Avalskom tornju

Izvor: Blic, 07.Mar.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahato rasipništvo u JP "Emisiona tehnika": 100.000 evra za zabavu na Avalskom tornju

Javno preduzeće „Emisiona tehnika i mreže“, koje je u žižu javnosti dospelo nakon što je objavljeno da direktor Vladimir Homan, koji je smenjen na današnjoj sednici Vlade, koristi dva luksuzna službena vozila, proteklih godina je bahato trošilo novac, a subvencije od 3,2 miliona evra nije koristilo za unapređenje infrastrukture, čemu su te pare bile namenjene. Vladimir Homan na proslavi povodom Avalskog tornja

U Informatoru o radu navedeno je, na primer, da je u 2011. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godini dobijeno 325 miliona dinara subvencija od Vlade Srbije, ali i da nije urađen nijedan od planiranih radova, kao što su rekonstrukcija najugroženijih delova infrastrukturne mreže ili adaptacija postojećih lokacija radi instalacije digitalne opreme.

Pročitajte još 1.001 način ova država nađe da spiska novac, a nijedan da plati srce za Danicu

Takođe oko 100.000 evra je u 2012. otišlo na plaćanje umetnika i promotera angažovanih za kulturno-umetničke i zabavne programe na Avalskom tornju. Ovo preduzeće je, takođe, u periodu 2011-2012. godina u proseku mesečno zapošljavalo po dva nova čoveka, pa je broj zaposlenih porastao sa 234 na početku 2011. godine na 277. na kraju 2012. godine. Prosečna bruto plata u ovoj firmi iznosi oko 84.000 dinara, a kadar u najvećem broju čine ljudi sa srednjom stručnom spremom.

Osnovni posao ovog javno preduzeća je digitalizacija, izgradnja i održavanje emisione infrastrukture u Srbiji, kao i iznajmljivanje predajnika i antenskih sistema koje koriste svi radio i TV emiteri, mobilni operateri i internet provajderi.

Ekipa „Blica“ je juče nenajavljeno posetila ovo preduzeće i zatekla eksluzivan vozni park. Ljubazno smo primljeni, ali ipak posle mnogo premišljanja, direktor Vladimir Homan nije želeo da razgovara sa novinarima „Blica“.

I dok direktori voze „mazde“ i džipove, stručni radnici zaduženi za održavanje infrastrukture koriste pet puta jeftinije „lade nive“, čije je održavanje, kako priznaju i u ETV, jeftinije, mada se zbog uslova na putu često i kvare. Iz JP ETV juče su nam ponovo pisanim putem odgovorili da zloupotrebe službenih vozila nema, kao i da su u Informatoru o radu za 2012. podaci iz 2011. godine, „i to ono što je planirano, a ne ono što je potrošeno“.

Subvencija Vlade za početak poslovanja i utrošena je, kako tvrde, u skladu sa Planom poslovanja, Odlukama UO i uz saglasnost Vlade, ali nam nije odgovorena na šta su tačno otišla sredstva.

- Ceo program subvencija nije ostvaren, jer su ukalkulisani prihodi od emitovanja RDU RTS, jer je tako tražilo nadležno ministarstvo. Godina 2011. završena je sa dobitkom od 150 miliona dinara - navode u ETV.

Pročitajte još Vlada smenila Homana Dinkić besan na bahatog direktora Direktoru javnog preduzeća dva službena automobila, jedan i

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.