Babuške, ruska jela, bajke, muzika,... u Merkator hipermarketima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2019, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babuške, ruska jela, bajke, muzika,... u Merkator hipermarketima

U hipermarketima Merkator u Beogradu i Novom Sadu je otvorena manifestacija "Ruska čarolija", simbolično na Dan državnosti Ruske Federacije, i traće do 12. jula.

Prisutni su imali priliku da probaju tradicionalne ruske specijalitete i da se upoznaju sa ruskom kulturom.

Hladna ruska čorba Okroška, vinigret salata, slane i slatke blinje, čak-čak specijalitet i salata od haringe, bili su deo posluženja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a ruske igre, muzika i izrada ženskih pletenica dočarali su životni stil ove zemlje.

Posetioci Merkator hipermarketa na Novom Beogradu i u Novom Sadu će do 12. jula imati priliku da probaju i kupe neka od tradicionalnih ruskih jela pripremljenih na gastro odeljenju, ali i druge ruske artikle poput sira, sardine i skuše, morskih algi, čokolade, bombonjera, keksa, čuvene votke, piva, knjiga, igračaka za decu, kozmetičkih proizvoda i jedan od autentičnih suvenira - Babušku.

Tokom vikenda, 15. i 16. juna, osim degustacije ruskih specijaliteta i predstavljanja ruskih igara i muzike, posetioce u Merkator hipermarketu Beograd očekuju brojne aktivnosti.

U okviru dečjeg kutka mališani će čuti neke od najlepših ruskih bajki, dok će u ženskom kutku frizeri praviti ruske pletenice.

Kako bi Merkator kupci mogli da vide nastanak najpoznatijeg ruskog suvenira Babuške, umetnici će ih kreirati i oslikavati tokom navedenog vikenda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ruska čarolija u Mercatoru

Izvor: Blic, 13.Jun.2019, 12:58

Manifestacija „Ruska čarolija“ koja će trajati do 12. jula u Beogradu i Novom Sadu, svečano je otvorena danas u Mercator hipermarketu Beograd, u prisustvu mnogobrojnih gostiju. Ova manifestacija simbolično je otvorena na Dan državnosti Ruske Federacije, kako bi se na najbolji način skrenula...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.