BUKTI VATRA! Šumski požar zahvatio Taru, vatrena stihija nadire iz Bosne (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 17:00

BUKTI VATRA! Šumski požar zahvatio Taru, vatrena stihija nadire iz Bosne (FOTO)

Akciju gašenja požara otežava izuzetno nepristupačan teren i nepovoljni vremenski uslovi

Nakon Murtenice šumski požar većih razmera zahvatio je i borovu šumu na plamnini Tari. Prema prvim nezvaničnim informacijama radi se o površini od preko stotinu hektara.

- Vatra dolazi sa bosanske strane, na našoj teritoriji zahvaćeno je područje na granici između dve države. U pitanju je plinina Zvijezda, jedno od najvećih staništa Pančićeve omorike, sa najvišim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrhom Veliki Stolac. Situacija je trenutno pod kontrolom. To je udaljeno područje gde nema domaćinstava, a ni meštana - izjavio je Ranko Milanović iz NP Tara.

Na licu mestu u gašenju požara učestvuju vatrogasne ekipe iz Bajine Bašte i pripadnici Nacionlanog parka Tara. Akciju im otežava izuzetno nepristupačan teren i nepovoljni vremenski uslovi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.