BUGARI KRIJUMČARE MIGRANTE U SRBIJU: Razvili unosan biznis pa dolijali

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUGARI KRIJUMČARE MIGRANTE U SRBIJU: Razvili "unosan biznis" pa dolijali

Policija u Severnoj Makedoniji saopštila je danas da je otkrila osam migranata naguranih u skriveni odeljak u krovu kamiona, tokom rutinske kontrole na graničnom prelazu sa Srbijom.

Migranti, irački državljani, otkriveni su nešto pre ponoći u kamionu bugarskih registarskih tablica.

Policija je saopštila da je vozač kamiona priveden i da su migranti prvo prebačeni u prihvatilište u grad Đevđeliju, a zatim deportovani u Grčku. Vlasti su navele da je ovih osam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << migranata ilegalno ušlo u Severnu Makedoniju iz Grčke i da je njihov cilj bio da preko Srbije stignu u druge evropske zemlje.

Iako je migrantska trasa, koja je postala poznata kao "balkanska ruta" od Grčke do drugih evropskih zemalja zatvorena od 2015. godine, mnogi od njih i dalje pokušavaju da prođu preko Balkana koristeći pomoć krijumčara, navodi agencija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

IRAČANI SKRIVENI U KROVU KAMIONA Policija u Severnoj Makedoniji sprečila krijumčarenje migranata

Izvor: Blic, 20.Maj.2019

Policija u Severnoj Makedoniji saopštila je danas da je otkrila osam migranata naguranih u skriveni odeljak u krovu kamiona, tokom rutinske kontrole na graničnom prelazu sa Srbijom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.