BRNABIĆ TRAŽI HITNU REAKCIJU INSTITUCIJA: Napadi na Vučića otišli predaleko, tajkunski pamflet Danas brutalno prekršio zakone

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2022, 12:57

BRNABIĆ TRAŽI HITNU REAKCIJU INSTITUCIJA: Napadi na Vučića otišli predaleko, tajkunski pamflet "Danas" brutalno prekršio zakone

Premijerka Ana Brnabić zatražila je hitnu reakciju nadležnih organa zbog pisanja niskotiražnog tabloida Danas kojim je ugrožena bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Opozicioni tabloid objavio je članak u kojem je otkrio adresu šefa države, čime je prekršio Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, ali i čitav niz drugih zakona.

Upravo tim povodom oglasila se premijerka.  

- Ovo što je tajkunski pamflet DANAS uradio objavljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lične podatke predsednika Republike, je skandal i brutalno kršenje Zakona o zaštiti podataka, ali i drugih zakona, jer se radi o štićenoj ličnosti. Vladavina prava i sloboda medija znače i odgovornost. Institucije da reaguju - napisala je Brnabićeva na Tviteru.

Ово што је тајкунски памфлет ДАНАС урадио објављујући личне податке председника Републике, је скандал и брутално кршење Закона о заштити података, али и других закона, јер се ради о штићеној личности. Владавина права и слобода медија значе и одговорност. Институције да реагују. https://t.co/CnDu1W7in5

— Ana Brnabic (@anabrnabic) August 10, 2022

Podsetimo, tabloid Danas naklonjen opoziciji danima vodi medijsku hajku protiv predsednika Srbije, a u pokušaju da ga ocrne u narodu ne libe se da koriste ni najpraljavije gebelsovske metode.

U tu svrhu, neretko budu i među prvima koji prenose hrvatske medije koji poslednjih dana, sasvim sigurno iz zavisti prema Srbiji, brutalno kidišu na Aleksandra Vučića.

BONUS VIDEO: Ovaj čovek je oduševio Srbiju! Aleksandar Zurovac se posle 28 godina vratio u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ana Brnabić optužuje „Danas“ i traži reakciju institucija zbog teksta o tome gde stanuje Vučić

Izvor: Danas, 10.Avg.2022

Premijerka Ana Brnabić optužila je na Tviteru Danas za kršenje zakona o zaštiti podataka o ličnosti zbog teksta o tome da je pravosuđu teško da locira adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.